Bohinj poleti in pozimi

Aktivnosti

Široka paleta aktivnosti, ki jih ponuja Bohinj z okolico je vsekakor dober razlog, da si privoščite oddih v tem prelepem delu Slovenije. Obširni gozdovi, kristalno čista voda, gore z fantastičnimi razgledi in različne prireditve bodo zadovoljile še tako zahtevnega gosta.

Plezalci, pohodniki, smučarji, jamarji, kolesarji, ribiči in sprehajalci – prav vsi ste dobrodošli! 

Več o aktivnostih, atrakcijah in aktualnih dogodkih si lahko ogledate spodaj.

 • treking in pohodništvo
 • kolesarjenje
 • prosto plezanje
 • jadralno padalstvo
 • kajak & kanu
 • rafting
 • canyoning (soteskanje)
 • hydrospeed
 • jamarstvo
 • ribistvo
 • smučanje
 • bordanje
 • snežni rafting
 • ledeno plezanje
 • sankanje
 • zimsko gorsko kolesarjenje
 • drsanje
 • tek na smučeh
 • turna smuka
 • krpljanje

Namigi za pestro preživljanje prostega časa

Aktivnosti v Bohinju in okolici

Nepozabna zimska doživetja

Zagotovljena fantastična smučarska doživetja na kar petih smučarskih centrih v bližnji okolici (smučarski center Vogel, smučarski center Pokljuka, smučarski center Soriška planina, smučišče Senožeta v Srednji vasi in smučišče Viševnik na Pokljuki), kjer si lahko ob ugodnih zimskih razmerah na naravnem snegu privoščite kakovostno smuko in nešteto športnih zimskih aktivnosti.

smučišče Viševnik
družinski center pokljuka
smučišče Senožeta
smučišče Soriška planina
sportni center pokljuka
smučišče Vogel

Pohodništvo in gorništvo

Največja in najbolj znana slovenska gorska skupina Julijske Alpe, privablja gornike in pohodnike z izzivi vseh vrst, saj jo prepreda mreža lažjih in težjih označenih gorskih poti, ter dobro oskrbovnih planinskih koč. Bohinj obsega svet med Triglavom, Bogatinom in Spodnjimi bohinjskimi gorami, ki planincem, gornikom in alpinistom ponuja raznolike, zanimive in vsebinsko bogate ture.

Pohodništvo v Bohinju
Seznam planinskih koc Julijske alpe
trenutne vremenske razmere
Dnevi pohodnistva v bohinju

Priljubljene izletniške točke in atrakcije

Možnosti za izlete je v Bohinju zares veliko. Obiščete lahko priljubljen slap Savica, lahko raziskujete korita Mostnice, se z gondolo odpeljete na Vogel ali si privoščite panoramsko vožnjo z ladijo po bohinjskem jezeru.

seznam izletniških točk v Bohinju

Kolesarjenje

Mreža cestnih in gorskih kolesarskih prog ponuja obilico kolesarskih užitkov. V bližini našega penziona Vila Bistrica (500m) se nahaja na novo obnovljene kolesarska steza, ki vodi vse do Bohinjskega jezera in povezuje Spodnjo in Zgornjo bohinjsko dolino. Več kot 1200 metrov nad Bohinjskim jezerom (na Voglu), pa se lahko predajate tudi adrenalinskim užitkom na gorski kolesarski progi.

vse o kolesarjenju v bohinju
Kolesarski park Vogel
Bohinjska kolesarska pot

Obisk adrenalinskega parka

Adrenalinski park Bohinj je postavljen tik ob Bohinjskem jezeru (ob Hostlu pod Voglom). Poleg zabavnega adrenalinskega doživetja boste visoko nad tlemi izboljšali svojo koordinacijo, si dvignili samozavest in premagali notranji strah pred višino. Primeren je za odrasle in za otroke po enajstem letu. Lahko pa obiščete pustolovski park na Bledu, ki je primeren tudi za manjše otroke.

Pustolovski park Bled
adrenalinski park Bohinj

Tek na smučeh

Tekaški raj v Bohinju vam v optimalnih snežnih pogojih omogoča več kot 70 km prog za tek na smučeh (v dolini in na Pokljuki). Zimsko idilo lahko uživate v klasični ali drsalni tehniki.

proge
športne aktivnosti na pokljuki
Biatlon na pokljuki

Vodni šport

Tudi za navdušence vodnih športnih aktivnosti je v Bohinju dobro poskrbljeno. Na Savi Bohinjki si lahko privoščite adrenalinski rafting, Bohinjsko jezero rahko raziskujete s kajakom, kanujem, jadrnico ali surfom, vznemirljivost rečnih brzic pa boste odkrivali z hidrospeedom.

Jadralno padalstvo – paragliding

Bohinj ima nekaj odličnih točk za jadralno padalstvo. Začetniki se lahko udeležijo tečaja z izkušenimi inštruktorji. Na voljo so tudi poleti v tandemu in izposoja opreme.

Ribolov in muharjenje

Od začetka marca do sredine novembra je Bohinj pravo mesto za priložnostne in profesionalne ribolovne navdušence. Ribarite lahko v hitrih, bistrih alpskih rekah in Bohinjskem jezeru. Čiste vode in prebrisane ribe so zagotovilo, da bo ribolov zanimiv. V Bohinju vsako leto konec septembra in začetek oktobra poteka tudi Ribiški festival z mednarodnim srečanjem vezalcev muh.

Ribolovni revirji zavoda za ribištvo Slovenije
informacije o aktualnih dogodkih
Ribiška družina bled

Razvajanje v vodnem parku

V naši neposredni bližini (200m) se nahaja Vodni park Bohinj, ki je primeren za prav vse generacije in vse okuse. Imajo otroški bazen, rekreativni bazen, plezalno steno, zunanji bazen in teraso za sončenje. Savnate se lahko v finski, turški in infrardeči savni, svoje telo krepite na fitnes napravah, za sprostitev pa si lahko privoščite še različne masaže in tretmaje z vrhunsko kozmetiko. V našem penzionu Vam nudimo popust na karte za vodni park.

Konjeništvo – Ranč Mrcina

V Konjeniškem centru Ranč Mrcina nudijo šolo jahanja za začetnike kot tudi za tiste, ki želite izboljšati jahanje. Zabavna dogodivščina je lahko tudi vožnja s kočijo za 3 osebe (lojtrnikom) do Bohinjskega jezera ali vožnja z kmečkim vozom za več oseb. Glede na prijaznost in miroljubnost islandskih konj nudijo jahanje tudi za najmlajše otroke.

ranc mrcina

Golf

Le cca 20 km oddaljeno Golf igrišče Bled je najstarejše in največje igrišče v Sloveniji, ki vam ponuja številne golfske izzive in čudovite razglede na najvišje slovenske vrhove. Poleg igrišča vam nudijo tudi veliko vadišče na naravni travi, trgovino z golfsko opremo, garderobe za goste, caddy room in klubsko restavracijo.

golf bled

Obisk mesta Bled!

Prijetne trenutke lahko doživite tudi ob obisku mesta Bled, ki je od našega penziona Vila Bistrica oddaljen cca 20 kilometrov. Več o aktivnostih in aktualnih dogodkih, ki potekajo v mestu Bled, si lahko ogledate na spodnjem linku.

mesto bled

Pravljična otroška doživetja

Dežela ljudskih pravljic: Dežela, kjer domujejo vile, ajdovska deklica, divji lovci na Zlatoroga, divja baba z Babjega zoba, škrat lesnik in povodni mož. Dežela pravljic, kjer domujejo največje starodavne skrivnosti.
Zlatorogova pravljična dežela: Igrivo raziskovanje na pravljični poti na zahodni obali Bohinjskega jezera v Ukancu s sedmimi junaki Bohinjskih pravljic… Privlačno in poučno za družine z majhnimi otroki.
Božičkova dežela: Skozi gozd bo palček popeljal otroke vse do Božičkovega idiličnega domovanja. Otroci bodo v toplem zavetju koče ob odprtem ognjišču prisluhnili zgodbicam iz pravljičnega sveta in se pogostili s čajem in piškoti.

dežela ljudskih pravljic
božičkova dežela
Zlatorogova pravljična dežela

Opazovanje flore in favne

V Bohinju raste preko 1000 različnih rastlinskih vrst. Spadajo v tako imenovano alpsko apneniško floro, ki je med najbogatejšimi v Evropi. Nekatere rastlinske vrste rastejo samo v Bohinju in so tako dobile ime po Bohinju ali Triglavu. Pestrost in raznolikost živalskega sveta pa je posledica lege Bohinja, velike višinske razlike, vpliva Sredozemskega morja in geološke podlage. Na razmeroma majhnem in lahko dostopnem območju je strnjeno pravo bogastvo rastlinstva in živalstva, ki pozornemu ljubitelju narave omogoča nepozabna doživetja

Naravne zanimivosti Bohinja
Vodeni ornitološki izleti
Vodeni botanični izleti

Zimsko drsanje

V Bohinju je vsako zimo poskrbljeno tudi za brezplačno drsanje na treh umetnih drsališčih (Pod Skalco, Bohinjska Bistrica in Senožeta). Skoraj vsako zimo zamrzne tudi Bohinjsko jezero, vendar ni primerno za drsanje. Najbližje drsališče je od Vile Bistrice oddaljeno cca 100m.

Muzejski vlak

Vabimo vas, da se z vlakom, ki je vozil že naše prednike, zapeljete v stare čase. Vozili se boste po slikoviti Bohinjski progi, ki šteje že več kakor sto let. Za ljubitelje vožnje z vlakom bo ta, skoraj dve uri dolga vožnja po Bohinjski progi, prav gotovo nepozabno doživetje.

Vozni red muzejskega vlaka

Še nekaj namigov za preživljanje prijetnih trenutkov

Obisk planine Zadnji Vogel
Panoramska vožnja po jezeru
Korita Mostnice
Cerkvici Sv. Janez in Sv.duh
Obisk slapa Savica
Ajdovski Gradec
Vogel – izlet z gondolo
Izvir Bistrice

Kontaktirajte nas še danes!

Rezervirajte si svoje počitnice!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE